Dag vs. natt



Fur? I'd rather go naked..

När jag var 12 såg jag en dokumentär om pälsindustrin, sen dess har jag tagit strakt avstånd från päls. De äcklar mig, jag tar inte ens i pälsjackor. Att stödja en industri där djur torteras för att man ska vara fin på utsidan är ju omänskligt.
Man flår djuret levande för att hålla pälsen stående, sedan dör djuret av blodförlust. Eller de faktum att man föder upp minkar i småsmå burar hela deras liv. Det skulle kunna vara din hund eller din katt! Det är ingen skillnad på ett husdjur och en räv eller mink, dom känner lika mycket smärta allihopa. Och de är det man måste ta ställning till om man stödjer.

Så, stödjer du djurtortyr?






Dag / Kväll


Ljuskronor

Jag är ute efter en ljuskrona att ha med stearinljus i. Antingen en stor med massor av glasstenar eller en i svartsmide, enkel och snygg. Dock är dom så otroligt dyra så jag brukar besöka Blocket och kolla då och då.
Nedan följer en bildbomb på vad de finns för olika sortes ljuskronor.Min favorit är den längst ner till höger!

Intervju

Idag ska jag på intervju med en högskola som jag sökt.
Tänkte ha en enkel vitskjorta och ett par jeans. Snyggt, enklet och ger fortfarande ett seriöst intryck.
Man ska nog undvika kostymbyxan och kavajen ihop, de ser överklätt ut, precis som om man skulle börja sin första dag på en advokatfirma, de ser för överklätt ut och som om man förösöker för mycket, det ska samtalet försöka föra fram.
Vi hörs senare :)

Stella McCartney kopia

Jag blev helt kär i Stella McCartneys outfit i helt grått. Byxorna är så otroligt fina och även fast hela outfiten är grå så är de ändå liv i den!  Jag tänkte visa en budgetvariant för oss som inte kan slänga ut flera tusenlappar varje månad.


H&M: Byxa och topp
Nelly/ruels by mary: Skor

En Michael Kors favorit till budgetpris!


H&M: Topp, kappa, fuskpäls.
Gina Tricot: Byxa, skärp.

Höst

Hösten är ju här, eller ja - just nu är de förvisso vinter, men är inte de världens bästa årstid.
Inte nog med att modet är underbart med lager-på-lager och stora oversize koftor, men att man kan tända massor av ljus i lägenheten och inte behöva ursäkta sig för att man stannar inne en hel dag och bara myser i soffan.

Se bara dessa bilder från Michael Kors (höstkollektionen 2010), blir man inte helt kär? Kläderna är helt underbara men framför allt omgivningen i bilderna, den röd-orangea hösten som ser så otroligt härlig ut. Så vi får hoppas att snön smälter bort och vi får njuta av hösten ett tag till!


Nu öppnat vi upp igen.

Vad tror ni, är de dags att återgå till den här kanske? Efter en otroligt lång och välbehövd paus så är jag tillbaka med lite mer insperation!

Vad har hänt de senaste halvåret jag inte bloggat här då? Jo, jag har bytt jobb 2 gånger och nu jobbar jag tidigt och är ledig hela eftermidagar. Jag läser kursen "Mode-teckning" på folkuniversitetet inne i Stockholm där jag lär mig allt om proportioner och stoff-teckning (att få ett material att se levande ut på pappret). Det är kanonkul och just nu vill jag inget hellre än att hålla på med design.

Så nu kör vi, välkommna tillbaka!


RSS 2.0